zondag 23 maart 2014

Al het ijzerwerk is er uit en als het weer een beetje meezit gaat de komende week in iedergeval het dak er af.
Nu had ik al een stuk met de flex geprobeerd, maar aangezien er muliplex in zit gaat het behoorlijk roken.
Dus ik maak met de flex een begin en ga dan verder met de decoupeerzaag of met de cirkelzaag.
Omdat er onder de trailer een paar componenten vast ondergebouwd zitten, en ik die eigenlijk niet wil verplaatsen hebben we de tekening van de binnenkant nog een beetje aangepast.
Niet dat dit de definitieve tekening is maar zo gaat het wel ongeveer worden.

1 opmerking:

  1. Hallo, een mooi project.
    Ik heb wel wat opmerkingen over de trailer. Omdat jullie het helemaal zelf ontwerpen zou ik rekening houden met de luchtweerstand. Met name het vergroten van het achteroppervlak verhoogt deze aanzienlijk. Zelf zou ik dat hele slaapgedeelte weglaten om daar dus een mooie "stroomlijn" van te maken door de "zog" te verkleinen. Op internet kun je hier voorbeelden van vinden zoals http://www.kennislink.nl/publicaties/brandstof-besparen-door-aerodynamische-trailer . Dat transporteurs dat niet doen, heeft alleen te maken dat die zoveel mogelijk vracht willen meenemen en voor het laden hier zo groot mogelijke deuren voor nodig zijn.
    Door de badkamer efficienter in te delen door bijvoorbeeld de CV in de garage te plaatsen kun je hier al ruimte winnen en ook door de keuken iets kleiner te maken waardoor je achter gewoon gelijkvloers het bed kunt plaatsen. Eigenlijk heb je maar 2m hiervoor nodig door aan elke kant van het bed een schuifdeur te plaatsen.
    Omdat je in een relatief kleine ruimte wilt wonen zou ik ook alleen maar schuifdeuren gebruiken, de openzwaairuimte die je anders vrij moet houden kun je nu ook gebruiken.
    De watertanks zou ik onder het bed plaatsen, vorstvrij.
    Als tip voor het optimaal gebruiken van je beperkte ruimte zou ik goed gaan kijken naar indelingen van stacaravans, Deze zijn meestal optimaal ingericht door specialisten.

    Groeten, Paul ( paulveltman@hotmail.com )

    BeantwoordenVerwijderen